Gebakken tofu met prei, knoflook en bamboeloten in zoetzure saus

 

  • 350 g tofu
  • 1 tl zout
  • olie
  • 150 g gesneden prei
  • 3 el fijngehakte knoflook
  • water
  • 1 el citroensap
  • ½ el suiker
  • 2 tl gembersap
  • papje van arrowroot en water
  • 2 kopjes fijngesneden bamboeloten

 

 

De tofu in blokjes snijden en met zout bestrooien.

De olie in een wok verhitten en de tofu daarin ± 10 minuten al kerende bakken.

Ze eruit nemen en laten uitlekken.

De prei in dezelfde pan op een hoog vuur al roerende 3 minuten bakken; uit de wok nemen en zonodig uit laten lekken.

Nu 2 - 2½ dl water in de pan koken, daarin de knoflook, het citroensap, de suiker en het gembersap doen.

Het mengsel binden met het arrowrootpapje.

De bamboeloten door de saus mengen, met de tofu en de prei en even doorwarmen.

 

Lekker met bulgur.