Tjap Tjoy met Tempeh

 

  • halve kleine witte kool
  • 500 g prei
  • 200 g tempeh
  • 2 winterpenen|
  • 4 el tomatenpuree
  • maizena
  • 3 el sojasaus
  • sambal
  • 2 el honing
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 1 ui
  • eventueel bamboescheuten
  • olijfolie

 

 

Snij de tempeh in plakken van ± 1 cm dik en bak deze rustig bruin in olijfolie.
Regelmatig keren.
Als de plakken bruin zijn afblussen met wat sojasaus en water of rode wijn.
Haal de plakken dan uit de pan.
Nu de in fijne reepjes gesneden witte kool, samen met de in schijfjes gesneden wortel roerbakken in de pan.


Voeg na ± 5 minuten de gesneden prei toe en laat deze ook nog zo'n 5 minuten meebakken.
Snij inmiddels de tempeh-plakken in kleine brokjes.
Voeg de tomatenpuree toe, sojasaus, sambal, de ananas-stukjes en de honing.
Laat dit even doorsudderen en bind het geheel met wat maizena tot er een gladde saus ontstaat.
Verdun eventueel met wat ananassap.


Voeg dan de tempeh-brokjes toe en laat het geheel nog 10 minuten heel zachtjes doorpruttelen.


Serveer met zilvervliesrijst.