Oosterse groenteschotel met tahoe
2 personen
- 150 g snelkook zilvervliesrijst
- 1 zakje boemboe nasi goreng (50 g Conimex)
- ½ blok tahoe (à 500 g)
- 3 el ketjap manis
- 1 tl Chinese kruiden (McCormick)
- 1 ui
- 3 el olie
- 1 pak gemengde groenten of eigen mengsel van paprika's en champignons
- zout, peper
- ½ pot satésaus (nettogewicht ± 350 g)
- wok of grote braadpan
Tahoe in blokjes snijden.
In een kom ketjap en Chinese kruiden door elkaar mengen.
Tahoe erdoor scheppen.
Boemboe nasi goreng ± 10 minuten laten wellen.
In pan met ruim kokend water rijst gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Ui pellen en snipperen.
In wok olie verhitten.
Ui ± 2 minuten al omscheppend zachtjes bakken.
Tahoemengsel toevoegen en ± 3 minuten meebakken.
Toevoegen:
½ dl water, groentenfantasie en boemboe nasi goreng.
Aan de kook brengen en ± 10 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout en peper.
Intussen satésaus maken volgens gebruiks-aanwijzing.
Rijst over twee borden verdelen.
Groenteschotel ernaast scheppen.
Satésaus apart erbij serveren.