Oosterse groenteschotel met tahoe

 

2 personen

 

  • 150 g snelkook zilvervliesrijst
  • 1 zakje boemboe nasi goreng (50 g Conimex)
  • ½ blok tahoe (à 500 g)
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl Chinese kruiden (McCormick)
  • 1 ui
  • 3 el olie
  • 1 pak gemengde groenten of eigen mengsel van paprika's en champignons
  • zout, peper
  • ½ pot satésaus (nettogewicht ± 350 g)

 

  • wok of grote braadpan

 

 

Tahoe in blokjes snijden.
In een kom ketjap en Chinese kruiden door elkaar mengen.
Tahoe erdoor scheppen.
Boemboe nasi goreng ± 10 minuten laten wellen.
In pan met ruim kokend water rijst gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Ui pellen en snipperen.
In wok olie verhitten.
Ui ± 2 minuten al omscheppend zachtjes bakken.
Tahoemengsel toevoegen en ± 3 minuten meebakken.

 

Toevoegen:
½ dl water, groentenfantasie en boemboe nasi goreng.


Aan de kook brengen en ± 10 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout en peper.
Intussen satésaus maken volgens gebruiks-aanwijzing.
Rijst over twee borden verdelen.
Groenteschotel ernaast scheppen.


Satésaus apart erbij serveren.