Roerbaktofu pangang

 

2 personen

 

  • 1 doosje roerbaktofu mild pikant
  • 3 el olie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 5 bolletjes gember en wat vocht
  • 2 dl tomatenketchup
  • ½ el balsamico-azijn
  • 1 tl zeezout
  • verse peper
  • 1 dl water
  • 100 g basmatirijst

 

  • wok
  • schaal
  • rasp of groentenmolentje

 

De olie in de wok verhitten en de blokjes tofu er in laten glijden.

Gesnipperde ui toevoegen en zeker 5 minuten onder roeren laten bakken.

Daarna de in dunne ringen gesneden prei, geraspte wortel er bij doen en gember (fijn gesneden bolletjes gember plus vocht), ketchup, azijn, zout, peper en water.

Laat dat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Serveren met de gekookte basmatirijst.

 

Je kunt een rauwkostschoteltje vooraf geven.