Tempé met ui en banaan

 

  • 1 blok tempé, in blokjes
  • 5 el ketjap
  • 2 tl djahé (gemberpoeder)
  • paar tenen knoflook, naar smaak, uit de knijper
  • olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 banaan, in stukjes
  • 1 pakje Conimex kerriesaus

 

 

Maak in een kom een marinade van de ketjap, djahé, knoflook en een scheutje olie en schep de tempé er door.

Laat minimaal 1 uur marineren.

 

Bak de uienringen in een wok in wat olie.

 

In een steelpan de kerriesaus aanmaken met 250 ml kokend water.

Roer even later de banaanblokjes erdoor.

 

Voeg daarna de tempé bij de uien in de wok en bak zachtjes, gedurende 15 minuten.

Daarna de kerriesaus bijvoegen en nog eens goed doorwarmen.

 

Heerlijk op brood.

Met iets meer vocht lekker met basmatirijst.