Groentenroerbak met mie

 

4 personen

 

  • mie
  • 350 g tahoe
  • 1½ el olie
  • 3 uien
  • knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 g gekookte sperziebonen
  • 1 gele paprika
  • 1 winterwortel
  • 2 preien
  • 100 g taugé
  • klein stukje trassie
  • 3 el ketjap
  • peper
  • géén zout!

 

 

Kook de mie (wel zout).
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
Snij de tahoe in dobbelsteentjes en bak ze bruin in de olie en laat ze uitlekken.
Snij de ui in ringen, de paprika in stukjes, de wortel in schijfjes, de prei in ringen en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui met de knoflook en de sambal 5 minuten omscheppend.
Voeg de sperziebonen, de trassie, de bouillontablet en de paprika toe en bak ze 3 minuten omscheppend mee.
Bak de wortel en de prei nog 5 minuten mee.
Voeg de taugé, tahoe, ketjap en peper naar smaak toe, daarna de mie goed erdoor mengen en het geheel goed doorwarmen.

 

Lekker met gebakken banaan.