Chinese mie met bamboescheuten

 

  • 200 g Chinese mie
  • 2 el olie
  • 2 wortels, in luciferdunne staafjes gesneden
  • 4 lenteuitjes, fijngesneden
  • 2 preien, fijngesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 blikje bamboescheuten, uitgelekt
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl limoensap
  • zout en peper

 

 

Kook de mie zoals op de verpakking staat aangegeven.
Verhit de olie in een wok en roerbak daarin de wortel, lenteui, prei en groene paprika ± 3 minuten.
Voeg de bamboescheuten, sesamolie en sesamzaadjes toe.
Roer goed door.
Schenk er de sojasaus en het limoensap bij en voeg peper en zout naar smaak toe.
Zet het vuur hoog en roerbak een minuut.
Laat de mie uitlekken en voeg die toe.
Warm het geheel goed door.