Gebakken mie met kidney beans

 

  • 300 g mie (van rijstemeel, sen meel)
  • 1 blikje kidney beans
  • 100 g geroosterde pinda's
  • 2 el lichte Chinese sojasaus
  • 1 blok kerrietofu
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 2 el suiker
  • 4 el azijn
  • 200 ml water
  • 100 g taugé
  • verse bieslook in kleine stukjes
  • 150 g sla

 

 

Stamp de pinda's fijn in een vijzel.
Snij de tofu in blokjes.
Verhit de olie in een wok en bak daarin de knoflook goudbruin.
Voeg mie, kidney beans en kerrietofu toe en breng het geheel op smaak met sojasaus, suiker, azijn en water.
Kook tot de mie gaar is en voeg dan de taugé en de verse bieslook toe.
Serveer met de sla.