Gebraden tofu (met donker bier)

 

2 personen

 

  • 1 blok tofu, in dobbelstenen
  • olijfolie
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 100 g taugé
  • ½ tl djinten
  • peper
  • zout
  • ketjap
  • 1½-2 dl donker bier
  • 2 tl azijn
  • 1tl laurierpoeder
  • plantaardig bouillonpoeder

 

 

De tofu gloeiende olie bakken.

Uit de olie halen en laten uitlekken.

De ui in reepjes snijden en fruiten in de olie, samen met de knoflook, de taugé, djinten en peper en zout naar smaak.

Als de uien lichtbruin zijn, de tofu er door mengen, samen met wat ketjap.

Meng nu in een beker het bier met de azijn en het laurierpoeder.

Blus hiermee de bakkende tofu.

Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.

Op smaak brengen met plantaardig bouillonpoeder.

 

Serveren met rijst of macaroni.