Shiitake in rijstwijn

 

  • 100 g gedroogde shiitake
  • 400 ml warm water
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 el olie
  • 4 tl suiker
  • 100 ml rijstwijn
  • 75 ml sojasaus
  • ½ tl sambal

 

Laat de gedroogde shiitake ± 30 min weken in het warme water.
Laat de shiitake uitlekken en vang het weekwater op.
Verwijder de steeltjes en snij de hoeden eventueel wat kleiner.
Was de lente-uien, snij ze in 5 cm lange stukken en snij de vervolgens in de lengte in fijne repen


Verhit de olie in een wok en roerbak daarin de shiitake en de lente-ui ± 4 minuten.
Meng het weekwater met de suiker, de rijst-wijn, de sojasaus en de sambal en roer het geheel tot een gladde saus.
Giet de saus bij de shiitake en lente-ui en laat nog ± 4 minuten op het vuur laten staan tot de saus wat ingedikt is.

Serveer met mie en gebakken tofu.