Gevulde paprika met taugé

 

  • 1 grote ui
  • 4 grote rode paprika's
  • 175 g taugé
  • 3 eieren
  • zout
  • peper
  • 1 tl marjoraan

 

Ui pellen en heel fijnsnipperen.
Paprika's wassen, kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen.
Van onderkant van paprika's dun plakje afsnijden.
In vergiet taugé wassen en laten uitlekken.
Boven kommetje eieren breken.
Ui, zout, peper en marjoraan toevoegen en met een vork loskloppen.
In pan met ruim water en zout, paprika's en kapjes in ± 10 minuten bijna gaarkoken.
Intussen in grote koekepan 1 el olie verhitten.
Eimengsel erin schenken en over panbodem laten uitvloeien.
Ongeveer 2 minuten bakken, tot de bovenkant droog is.
Omelet op een plank laten glijden.
In vierkante stukjes snijden.
In zelfde koekepan 1 el olie verhitten.
Noten ½ minuten zachtjes bakken.
Taugé toevoegen en ± 2 minuten meebakken.
Op smaak brengen met zout, peper en ketjap.
Eistukjes erdoor scheppen.
Paprika's afgieten, op een schaal zetten en hoog opvullen met het taugémengsel.
Rest van taugémengsel er omheen scheppen.
Kapjes op paprika's zetten.

 

Lekker met rijst.