Mihoen met pittige broccoli

 

  • 500 g mie
  • 175 g Quorn, in stukjes
  • 1 kleine prei, fijngesneden
  • 250 g broccoli, in roosjes
  • 2 el fijngehakte geroosterde pinda's
  • 2 el fijgehakte lente-ui
  • 2 tl Szechuan peperkorrels, geroosterd en fijn-gestampt
  • 1 el knoflook, fijngehakt
  • 2 el Chinese sojasaus
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el sesamolie
  • 5 el sojaolie
  • zout

 

Blancheer de broccoli een minuut in kokend water met wat zout.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit 3 el sojaolie in een wok en roerbak hierin gember en knoflook ± 15 seconden.
Voeg de Quorn-stukjes toe en roerbak 4 minuten.
Voeg sambal en sesamolie toe en een snufje zout.
Nog even roerbakken en dan de pittige Quorn-stukjes uit de wok halen en warm houden.
Maak de wok schoon en verhit er vervolgens 2 el sojaolie in.
Roerbak daarin de mie.
Voeg prei, broccoli en lente-ui toe.
Doe er 2 el sojasaus bij, roer het geheel goed door en verhit nog even.
Schep de mie op een schaal, doe er de pittige Quorn-stukjes bij.
Garneer met geroosterde pinda's.
Strooi er tot slot de fijngestampte peperkorrels over.