Chinese groenten

 

  • 4 el sojasaus
  • 4 el droge sherry
  • 1 tl versgeraspte gemberwortel
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 1 tl maïzena
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spaans pepertje
  • 6 bosuitjes
  • 250 g worteltjes
  • 150 g knolselderij
  • 250 g shi-itake
  • 2 el arachide-olie
  • en 2 el sesamolie
  • fijngehakt korianderblad

 

Roer de sojasaus met de sherry, gemberwortel, sambal oelek en maïzena door elkaar.

Maak de knoflook, het spaans pepertje, de bosuitjes, de worteltjes, de knolselderij en de shi-itake schoon en snijd in stukjes.

Verhit de arachide-olie en de sesamolie in de wok en roerbak de groenten beet-gaar.
Roer er het sojasaus-mengsel door, laat kort koken en bestrooi met fijngehakt korianderblad.