Chinese groenten
- 4 el sojasaus
- 4 el droge sherry
- 1 tl versgeraspte gemberwortel
- 1 mespunt sambal oelek
- 1 tl maïzena
- 1 teentje knoflook
- 1 spaans pepertje
- 6 bosuitjes
- 250 g worteltjes
- 150 g knolselderij
- 250 g shi-itake
- 2 el arachide-olie
- en 2 el sesamolie
- fijngehakt korianderblad
Roer de sojasaus met de sherry, gemberwortel, sambal oelek en maïzena door elkaar.
Maak de knoflook, het spaans pepertje, de bosuitjes, de worteltjes, de knolselderij en de shi-itake schoon en snijd in stukjes.
Verhit de arachide-olie en de sesamolie in de wok en roerbak de groenten beet-gaar.
Roer er het sojasaus-mengsel door, laat kort koken en bestrooi met fijngehakt korianderblad.