Aloo Matar

 

2 personen

 

Indiase aardappelen-erwtencurry.
Aloo matar of Mattar is een jus-gebaseerd gerecht, bereid met ui, knoflook, venkelzaad, aardappelen en erwten en tenslotte gegarneerd met korianderblaadjes.

 

  • ½ kop diepvriesdoperwtjes
  • 1 grote aardappel
  • 1 kop kleingesneden tomaat
  • knoflook
  • ½ kop fijngesneden sjalotjes
  • 2 el olie
  • zout
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl koriander
  • ½ kop water
  • 1 tl cayennepeper

 


Schil de aardappels en snij ze in blokjes van circa 1 cm en doe die in een kom met koud water.
Bak sjalotjes en knoflook in de olie lichtbruin en voeg de tomaat en alle kruiden toe, met uitzondering van de cayennepeper.
Laat dit 5 minuten al roerend koken tot het ingedikt is tot een sausje.
Doe er de uitgelekte aardappels bij en roer met een houten lepel goed door (circa 1 minuut).
Doe het water erbij en laat met de deksel op de pan op een matig vuur circa 10 minuten koken.
Doe de doperwtjes erbij en laat nog 15 minuten op een klein vuur sudderen.
De groente moet gaar, maar niet zacht zijn.
Doe er wat cayennepeper en evt. andere Indiaase kruiden bij.

 

Serveer met Indiaas brood (Naanbrood)