Sambal goreng (hete) boontjes

 

2 personen

 

  • 400 g sperziebonen
  • 3 uien
  • knoflook
  • 3 schijfjes laos
  • 3 blaadjes salam
  • 1 tl sereh
  • 3 blaadjes djeroek poeroet
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 el tomatenpuree
  • trassi
  • 2 el honing
  • water (naar behoefte)
  • 1 groentebouillonblok
  • ½ blok santen
  • 4 petehbonen
  • olijfolie

 

Kook eerst de sperziebonen gaar.
De uien, knoflook, laos, salam, sereh, djeroek purut, sambal oelek en tomatenpuree in olie fruiten.
Als de sambal al donkerrood is, de overige ingrediënten (op de sperziebonen en santen na) toevoegen en even laten trekken.
Als de bumbu (kruidenmengsel) getrokken is, de sperziebonen en santen toevoegen en af-kruiden.


Variatie:

 I.p.v. sperciebonen kunt u ook: tahoe, taugé, tempeh enz. gebruiken.