Mihoen met gekruide tofu

 

4 personen

 

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sambal oelek
  • 2 el ketjap
  • 1/2 el citroensap
  • 400 g tofu (tahoe)
  • 200 g mihoen
  • 1 ui
  • 200 g gesneden prei
  • 1 kleine winterwortel
  • 250 g champignons
  • 150 g taugé
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • zout

  

Pers de knoflook in een komen er roer er de sambal, de ketjap en het citroensap door.

Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en daarna in blokjes van 2 bij 2 cm.

Schep ze door de marinade en laat afgedekt minstens 30 min. intrekken.

Breng in een grote pan ruim water aan de kook, roer er 1 tl zout doorheen en neem de pan van het vuur.

Laat de mihoen 2 min. in het water weken, giet af in een zeef en spoel af onder de koude kraan.

Snipper de ui.

Was de gesneden prei en laat uitlekken.

Snijd de geraspte wortel in dunne reepjes en de schoongemaakte champignons in dunne plakjes.

Was de taugé en laat uitlekken.

Verhit de olie in de wok en bak de blokjes tofu met niet teveel tegelijk op hoog vuur rondom bruin.

Schep de tofu voorzichtig om zodat de blokjes heel blijven.

Schep ze in een zeef bekleed met keukenpapier en laat uitlekken. Schep de olie op 2 eetl. na uit de wok en fruit de ui met de gemberpoeder en de sambal lichtbruin en voeg de prei en de champignons toe.

Roerbak 3 min. op hoog vuur en breng op smaak met wat zout. Schep de mihoen door de groenten en laat goed doorwarmen. Schep er tenslotte de taugé en de tofu door.

Laat nog 1 min. doorwarmen.

 

Geef er desgewenst atjar bij.