Javaanse omelet met vegetarische mix en prei

 

4 personen

 

  • 4 eieren
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 zakje santen (Conimex)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olie
  • 1 zakje gesneden prei (500 g)
  • 1 bakje vegetarische mix
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl djinten
  • 1 tl kurkuma (koenjit)
  • 2 el ketjap manis
  • zout

 

 

Klop in een kom de eieren los met zout, ½ theelepel sambal, 2 eetlepels santen en 4 eetlepels water.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Verhit in een wok 2 eetlepels olie.
Schenk het ei-mengsel erin en in ± 10 min. zachtjes laten stollen.
Verhit intussen in een andere pan de rest van de olie.
Bak de prei in ± 5 min. zachtjes gaar.
Schep de vegetarische mix, de koriander, de komijn, de kurkuma en de rest van de sambal er door.
Laat alles nog 3 minuten bakken.
Roer vervolgens de rest van de santen, 3 eetlepels water en de ketjap er door en nog ± 2 minuten zachtjes laten koken.
Laat de omelet op een platte schaal glijden en schep het preimengsel erop.

Serveer met rijst of mie en eventueel atjar.