Gado gado (Irene E.)

 

Hoeveelheden naar eigen smaak

 

  • Sperciebonen
  • Taugé
  • Bloemkool
  • chinese kool of paksoy
  • tahoe
  • tempé
  • gebakken kroepoek
  • gebakken uitjes
  • 1 pot pindakaas
  • taotjo (vervanger voor trassi)
  • ui
  • knoflook
  • citroensap
  • bruine basterdsuiker
  • olie
  • water
  • sambal
  • ketjap A
  • eieren
  • rijst

 

Kook de rijst tijdens de bereiding van de rest.

 

Groenten niet te lang koken.

Alleen de boontjes en bloemkool iets langer.

Tahoe eerst in plakken snijden en met wat zout en knoflookpoeder inwrijven, daarna in olie bakken en dan in blokjes snijden.

Tempé in kleine reepjes snijden, ook inwrijven met zout en knoflook en daarna in olie bakken

De eieren hard koken.

 

Pindasaus

1 ui snipperen, paar tenen knoflook persen.

De ui met de knoflook en een beetje trassi in olie fruiten, tot de ui glazig is.

Dan een flinke scheut citroensap erbij en ook de basterdsuiker.

Dit goed mengen.

Dan de pindakaas erbij en weer goed mengen.

Daarna met water aanlengen, koken en dan flinke scheut ketjap erbij.

Eventueel nog met water aanlengen tot de gewenste dikte.

Sambal erin naar smaak.

 

Als de saus klaar is, doet men in een schaal de stukjes tahoe en tempé en de groenten. Daarop de schijfjes gekookt ei en gebakken uitjes en kroepoek.

Daar overheen gaat dan de pindasaus.

 

Serveren met rijst.