Gewokte mihoen met paddestoelen

 

4 personen

 

  • 1 pak mihoen
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el tomatenketchup
  • ½ tl bruine basterdsuiker
  • 250 g champignons of shii-takes
  • 6 lente-uitjes
  • olie 


Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
Voeg de mihoen toe, kook deze maar 15 seconden.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de ketjap met de tomatenketchup en de suiker, roer tot de suiker is opgelost.
Snijd de champignons of shii-takes in dunne plakjes.
Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ± 3 cm.

Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de plakjes champignons of shii-takes en de lente-ui 1 minuut.
Schep vervolgens de goed uitgelekte mihoen erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep het ketjapmengsel erdoor en roerbak nog 2 minuten.
Schep de gewokte mihoen in diepe borden of kommen.

Variatie:
Gebruik een mengsel van bijvoorbeeld shii-takes, oesterzwammen en (geweekte) muizenoortjes in plaats van alleen champignons of shii-takes.