Tjap Tjoy 1

(Roerbakgroenten)

 

Dit Chinese recept is in de Indonesische keuken meegenomen.

Ontelbare variaties zijn mogelijk, afhankelijk van de keuze van groenten en andere toevoegingen.

 

  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olie
  • peper
  • zout
  • 100 g gehakte selderij
  • 100 g gehakte prei
  • verse groenten (bv. worteltjes, kool, bloemkool, Chinese kool, taugé)
  • 1 groentebouillonblok
  • 1 el bloem

 

 

 

Hak de uien en knoflook fijn en bak in een middel tot grote braadpan in 1 eetlepel olie tot lichtbruin.
Voeg selderij en prei toe, zout en peper naar smaak en dan de gehakte groenten en blijf bakken op een middelgrote pit; blijven omscheppen.
Maak de bouillon klaar (bouillonblok verkruimelen in water en de bloem) en voeg aan de pan toe.
Blijf ongeveer 4 minuten koken, vaak roerend, totdat de groenten gaar zijn.