Tjap Tjoy 1
(Roerbakgroenten)
Dit Chinese recept is in de Indonesische keuken meegenomen.
Ontelbare variaties zijn mogelijk, afhankelijk van de keuze van groenten en andere toevoegingen.
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- olie
- peper
- zout
- 100 g gehakte selderij
- 100 g gehakte prei
- verse groenten (bv. worteltjes, kool, bloemkool, Chinese kool, taugé)
- 1 groentebouillonblok
- 1 el bloem
Hak de uien en knoflook fijn en bak in een middel tot grote braadpan in 1 eetlepel olie tot lichtbruin.
Voeg selderij en prei toe, zout en peper naar smaak en dan de gehakte groenten en blijf bakken op een middelgrote pit; blijven omscheppen.
Maak de bouillon klaar (bouillonblok verkruimelen in water en de bloem) en voeg aan de pan toe.
Blijf ongeveer 4 minuten koken, vaak roerend, totdat de groenten gaar zijn.