Roergebakken broccoli met zoete chilisaus

 

  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 250 g broccoli in roosjes
  • 1 middelgrote rode paprika in dunne reepjes
  • 1 middelgrote gele paprika in dunne reepjes
  • 150 g champignons, gehalveerd
  • 1 el olie
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl geraspte gember
  • 3 el ontpitte gehalveerde zwarte olijven
  • 1 el sojasaus
  • 1 el appeldiksap
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el sesamzaadjes

 

Verhit de olie in een wok en bak daarin op een matig vuur de knoflook, gember en ui ± 1 minuut.
Voeg broccoli, paprika en champignons toe, roerbak nog twee minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Meng sojasaus, appeldiksap en chilisaus.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.
Schenk de saus over de groenten en schud even om.
Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

 

Serveer met mihoen of rijst.