Tikka masala

 

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl chilipoeder
  • ½ pak gezeefde tomaten à 500 g
  • 5 el yoghurt
  • 1 dl slankroom
  • 1 kruidenbouillontablet, verkruimeld
  • 1 tl citroensap
  • 175 g Quorn, stukjes
  • 2 el fijngehakte verse koriander of peterselie

 

 

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig.
Pers de teentjes knoflook erboven uit.
Voeg de specerijen toe en bak het geheel nog ± 2-3 minuten op zacht vuur.
Roer de gezeefde tomaten, yoghurt, room, bouillontablet en het citroensap erdoor.
Schep de stukjes Quorn door de massa en verwarm het geheel ± 5 minuten op een zacht vuur.
Roer vlak voor het opdienen de koriander erdoor.

 

Serveer met rijst en naan-brood.