Chinese Mock Duck

 

2-4 personen

 

Bereidingstijd gluten: 80 minuten.

Bereidingstijd recept: 15 minuten.

Totale tijd: 1 uur 35 minuten

 

 

Gluten, als proteïnen-vervanging, is een groot deel van het Chinese vegetarische en veganistische dieet.

Hieronder lees je hoe je pure glutenproteïnen uit broodmeel haalt en hoe je een heerlijke maaltijd bereidt met behulp van deze gluten.

 

Dit recept is een smakelijke traktatie, en iedereen zou dit minstens één keer moeten proberen.

Hoewel het een beetje tijdrovend is, is dit recept heel eenvoudig als je deze stapsgewijze handleiding volgt.

 

 

Om de gluten te maken

  • 1kg broodmeel voor alle doeleinden (sterk broodmeel)
  • 1 tl zout
  • 550 ml warm water

 

Om de gluten te coaten

  • ⅓ Cup Tapioca-meel (kan maismeel vervangen)
  • Olie om te frituren

 

Verder

  • 1 groene paprika, in korte reepjes gesneden

 

Voor de saus

  • 100 ml groentenbouillon
  • 2 el / 30 ml lichte sojasaus
  • 2 tl / 10 ml rijstwijn
  • 1 tl / 5 ml  zachte bruine suiker
  • ½ el / 7,5 ml tapiocameel opgelost in een beetje water

 

 

 

Gluten maken

Meng bloem en zout in een mengkom en giet het warme water erbij.

Meng dit samen met een houten spatel tot zich een deeg begint te vormen.

Gebruik je handen om het deeg samen te persen tot alle bloem in een enkele massa verandert.

Keer het deeg op je werkoppervlak en kneed het deeg gedurende 5 minuten tot het glad en elastisch is.

Plaats het deeg terug in de kom, bedek het met een vochtige theedoek en laat dit 60 minuten rusten.

Haal het deeg uit de kom.

Was het deeg onder koud stromend water, druk, knijp en trek het deeg terwijl je dit doet.

Ga hier ongeveer 5 minuten mee door totdat het water helder is en je ongeveer 300 g sponzig gluten hebt.

Pers zoveel mogelijk water uit de gluten en leg dit weg op een bord, terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt.

 

De andere ingrediënten

Meng de bouillon, sojasaus, rijstwijn en suiker in een kan en roer dit tot de suiker volledig is opgelost.

Snijd de peper in korte reepjes.

Meng de ½ eetlepel tapiocameel met een beetje water.

Doe een kopje tapiocameel in een kom.

 

Plaats de gluten op een snijplank, rol het in een worstvorm en snijd het in hapklare stukjes.

De glutenstukjes door het tapiocameel halen en op een schaal leggen – zorg dat ze elkaar niet raken, ze blijven aan elkaar plakken.

 

 

Tenslotte 

Verhit je wok tot hij begint te roken, voeg 30 ml olie toe en bak de gluten in porties goudbruin.

Haal uit de wok en ga door tot alle gluten gaar zijn.

Voeg zo nodig wat meer olie toe tijdens het bakken.

Voeg de groene peper toe aan de wok en bak 3 minuten totdat de randen bruin beginnen te worden.

Voeg het sausmengsel toe aan de wok en breng dit aan de kook.

 

Breng alle gluten terug naar de wok en schep dit door elkaar totdat alles is bedekt met de saus.

Blijf de massa 60 seconden roerbakken, tot de saus dik en glanzend is.

 

Verwijder de wok van het vuur, doe alles in een schotel en serveer onmiddellijk.