Nasi Goreng met Quorn

 

  • 175 g Quornstukjes
  • 300 g rijst
  • 1 zakje nasikruiden
  • 1 kleine winterwortel (150 g)
  • 1 dunne prei
  • 2 takjes selderij
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 tl sambal oelek
  • 2-3 el ketjap
  • zout
  • peper

 

 

Kook de rijst ruim van tevoren gaar en laat het afkoelen.
Week de groentemix 10 minuten in heet water.
Maak de wortel, prei en selderij schoon.
Snij de wortel in blokjes en de prei in ringen.
Snij de selderij klein.
Verhit de olie in braadpan of wok.
Pers de knoflook er boven uit en fruit de wortel en de sambal enkele minuten mee.
Snij de stukjes Quorn elk in vieren.
Bak de Quorn en de prei 5 minuten mee.
Voeg de gare rijst en de groentemix toe en bak dit onder af en toe omscheppen tot de rijstkorrels licht bruin zijn.
Breng de nasi op smaak met ketjap, selderij, zout en peper.

Serveer met een komkommersalade.