Gado Gado (groenten met pindasaus)

 

  • 1 pot pindakaas van ± 400 g
  • sambal
  • azijn
  • boemboe gado gado (indien voorradig)
  • zuiker
  • zout
  • seizoensgroente (bv. bloemkool, kool, Chinese kool, komkommer, taugé)
  • 2 eieren, (facultatief)
  • gedroogde gebakken uien


Kook 1/3 liter water en voeg de pindakaas, suiker, zout, sambal en azijn naar smaak toe.
Indien voorradig voeg 1/3 blok boemboe gado gado toe.
Roer op een laag pitje tot gelijkmatig.
Kook de groenten totdat zij net gaar zijn (behalve groente zoals komkommer die rauw gegeten worden).
Rangschik de groenten op een bord en giet de saus daaroverheen.
Kan ook gegarneerd worden met 2 in plakjes gesneden hardgekookte eieren en gedroogde gebakken uien.

 

Serveer met bv. rijst, tahoe goreng, tempeh goreng.