6 x ragoût van tahoe

 

BASISRECEPT

 

3 personen

 

  • 1 blok tahoe (± 400 gr)
  • zout
  • 8 el olie 
  • ingrediënten volgens een van onderstaande recepten

 

 

Tahoe met keukenpapier goed droogdeppen.
In blokjes van ½ -1 cm snijden en inwrijven met zout.
In pan olie verhitten.
Tahoe in ± 10 minuten lichtbruin bakken.


In braadpan saus maken volgens onderstaandrecept naar keuze.
Tahoe door saus scheppen en zachtjes heet laten worden.


Lekker met rijst, macaroni of spaghetti.

 

_________________________________________________________________________________

 

In zoetzure saus

 

  • potje atjar tjampoer (350 gr)
  • 2 dl water
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 el tomatenketchup
  • ½ el ketjap manis
  • 1 tl ketoembar
  • 1 el bloem

 

 

Alle ingrediënten, behalve de bloem in een braadpan doen.
Aan de kook brengen.
Al roerend papje van 1 el bloem en 1 el water toevoegen.
Gebakken tahoe toevoegen  (zie basisrecept).

 

_________________________________________________________________________________

 

In pindasaus

 

  • 1 el olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ potje pindasatésaus
  • 3½ dl water
  • ½ tl sambal
  • 1 el geraspte kokos
  • 1 el ketjap


In braadpan de olie, de ui en de knoflook ± 3 min. fruiten.
Erdoor roeren: de pindasatésaus, het water, de sambal, de geraspte kokos en de ketjap.
Aan de kook brengen.

Gebakken tahoe toevoegen (zie basisrecept).

 

_________________________________________________________________________________

 

In knoflook-preisaus

 

  • 1 pakje knoflook-kruidensaus (Knorr)
  • ¼ l water volgens gebruiksaanwijzing.
  • ½ tl selderijzout
  • 1 in ringen gesneden kleine prei
  • 3 el taugé (± 25 gr)

 

 

In braadpan saus maken met pakje knoflook-kruidensaus en ¼ l water volgens gebruiksaanwijzing.
Selderijzout en de in ringen gesneden kleine prei erdoor roeren.

Gebakken tahoe toevoegen (zie basisrecept).

Vlak voor het opdienen 3 el taugé erdoor scheppen.

 

_________________________________________________________________________________

 

In kerrie-ananassaus

 

  • 1 el olie
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 dl koude melk
  • 1 zakje kerriesaus
  • ¼ l blikje uitgelekte ananasstukjes
  • 1 el mangochutney

 

In braadpan in de olie de fijngesnipperde uien, de knoflook en de kerriepoeder ± 4 minuten fruiten.
Al roerende toevoegen: de koude melk en het zakje kerriesaus.
Aan de kook brengen.
Erdoor roeren: de uitgelekte ananasstukjes en de mangochutney.

Tahoe toevoegen (zie basisrecept).

 

_________________________________________________________________________________

 

In champignonsaus

 

  • 1 el olie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 potje gesneden champignons (290 g)
  • melk
  • zakje witte saus
  • 1 el ketjap

 

In braadpan in de olie de ui ± 3 min. fruiten.
In maatbeker vocht van potje gesneden champignons aanvullen met melk tot 3 dl.

Al roerend aan ui toevoegen: champignon-melkmengsel, zakje witte saus, champignons en de ketjap.
Aan de kook brengen.

Gebakken tahoe toevoegen (zie basisrecept).

 

 

________________________________________________________________________

 

In ketjap-gembersaus

 

  • 1 el olie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el bloem
  • 3 dl water
  • 2 el ketjap
  • mespunt sambal
  • ½ tl citroensap
  • 1 el gember
  • zout
  • peper

 

In braadpan in de olie de fijngesnipperde ui en de knoflook ± 3 minuten bakken.
De bloem erdoor roeren.
Al roerend scheutje voor scheutje het water toevoegen.
Blijven roeren tot gebonden saus.
Erdoor roeren: de ketjap, de sambal, het citroensap, de gember, zout en peper.

Tahoe toevoegen (zie basisrecept).