6 x ragoût van tahoe
BASISRECEPT
3 personen
- 1 blok tahoe (± 400 gr)
- zout
- 8 el olie
- ingrediënten volgens een van onderstaande recepten
Tahoe met keukenpapier goed droogdeppen.
In blokjes van ½ -1 cm snijden en inwrijven met zout.
In pan olie verhitten.
Tahoe in ± 10 minuten lichtbruin bakken.
In braadpan saus maken volgens onderstaandrecept naar keuze.
Tahoe door saus scheppen en zachtjes heet laten worden.
Lekker met rijst, macaroni of spaghetti.
_________________________________________________________________________________
In zoetzure saus
- potje atjar tjampoer (350 gr)
- 2 dl water
- 1 groentebouillontablet
- 2 el tomatenketchup
- ½ el ketjap manis
- 1 tl ketoembar
- 1 el bloem
Alle ingrediënten, behalve de bloem in een braadpan doen.
Aan de kook brengen.
Al roerend papje van 1 el bloem en 1 el water toevoegen.
Gebakken tahoe toevoegen (zie basisrecept).
_________________________________________________________________________________
In pindasaus
- 1 el olie
- 1 gesnipperde ui
- 1 teen knoflook
- ½ potje pindasatésaus
- 3½ dl water
- ½ tl sambal
- 1 el geraspte kokos
- 1 el ketjap
In braadpan de olie, de ui en de knoflook ± 3 min. fruiten.
Erdoor roeren: de pindasatésaus, het water, de sambal, de geraspte kokos en de ketjap.
Aan de kook brengen.
Gebakken tahoe toevoegen (zie basisrecept).
_________________________________________________________________________________
In knoflook-preisaus
- 1 pakje knoflook-kruidensaus (Knorr)
- ¼ l water volgens gebruiksaanwijzing.
- ½ tl selderijzout
- 1 in ringen gesneden kleine prei
- 3 el taugé (± 25 gr)
In braadpan saus maken met pakje knoflook-kruidensaus en ¼ l water volgens gebruiksaanwijzing.
Selderijzout en de in ringen gesneden kleine prei erdoor roeren.
Gebakken tahoe toevoegen (zie basisrecept).
Vlak voor het opdienen 3 el taugé erdoor scheppen.
_________________________________________________________________________________
In kerrie-ananassaus
- 1 el olie
- 2 fijngesnipperde uien
- 1 teen knoflook
- 1 tl kerriepoeder
- 3 dl koude melk
- 1 zakje kerriesaus
- ¼ l blikje uitgelekte ananasstukjes
- 1 el mangochutney
In braadpan in de olie de fijngesnipperde uien, de knoflook en de kerriepoeder ± 4 minuten fruiten.
Al roerende toevoegen: de koude melk en het zakje kerriesaus.
Aan de kook brengen.
Erdoor roeren: de uitgelekte ananasstukjes en de mangochutney.
Tahoe toevoegen (zie basisrecept).
_________________________________________________________________________________
In champignonsaus
- 1 el olie
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 potje gesneden champignons (290 g)
- melk
- zakje witte saus
- 1 el ketjap
In braadpan in de olie de ui ± 3 min. fruiten.
In maatbeker vocht van potje gesneden champignons aanvullen met melk tot 3 dl.
Al roerend aan ui toevoegen: champignon-melkmengsel, zakje witte saus, champignons en de ketjap.
Aan de kook brengen.
Gebakken tahoe toevoegen (zie basisrecept).
________________________________________________________________________
In ketjap-gembersaus
- 1 el olie
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 teen knoflook
- 3 el bloem
- 3 dl water
- 2 el ketjap
- mespunt sambal
- ½ tl citroensap
- 1 el gember
- zout
- peper
In braadpan in de olie de fijngesnipperde ui en de knoflook ± 3 minuten bakken.
De bloem erdoor roeren.
Al roerend scheutje voor scheutje het water toevoegen.
Blijven roeren tot gebonden saus.
Erdoor roeren: de ketjap, de sambal, het citroensap, de gember, zout en peper.
Tahoe toevoegen (zie basisrecept).