Gemarineerde tofu met tomaten-gembersaus

 

  • 500 g tofu
  • 4 el sojasaus
  • 4 el azijn
  • 4 el tomatenketchup
  • zout
  • peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 2 fijngesneden gemberbolletjes
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el droge sherry
  • arrowroot (of maïzena)
  • mie

  

Snijd het blok tofu in plakjes van ca. ¾ cm, snijd die in vieren en leg ze in een diep bord.
Maak een marinade door sojasaus, azijn, ketchup, zout, peper, gemberpoeder, cayennepeper, gemberstukjes, gembersiroop en sherry goed te mengen.
Giet het mengsel over de tofublokjes en laat de marinade ongeveer een uur staan. (Liefst langer !)

Schep de blokjes uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en bak ze in de olie lichtbruin.
Leng de marinade aan met wat water en bind het geheel met arrowroot.

Serveer de tofu en de saus met mie en Chinese koolsalade.