Bami Ineke

 

  • 3 nestjes mie per persoon
  • 2 á 3 uien
  • knoflook
  • prei
  • 2 spaanse pepers
  • 2/3 blok tempé
  • 5 blaadjes Djoeroek poeroet
  • 1 tl serehpoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el dixap
  • 4 el ketjap
  • 1 groentenbouillontablet
  • water ter verdunning


Nergens zout in!

 

Eerst mie koken en in die tijd uien, knoflook, prei en pepers schoonmaken en snijden.
De tempé in blokjes bakken in olie en laten uitlekken.
Dan in zelfde olie de ui + knoflook + pepers bakken.
Hierna de rest van de ingrediënten erbij en 20 minuten zachtjes laten sudderen.

 

N.B. Niet vergeten de Djoeroek poeroetblaadjes te verwijderen!


Als laatste de gebakken tempé erbij en de mie erdoor werken.