Matar paneer

 

Gekruide en romige curry uit India met erwten en kwark.

 

Matar paneer gaat goed met Naanbrood en zelfs gestoomde rijst.
 

  • 200-250 g paneer of cottage chees
  • 1 kop erwten - vers of bevroren
  • 2 tot 2½ koppen water
  • ½ tl kurkuma poeder
  • ¼ tl rode chilipoeder
  • ½ tl punjabi garam masala poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 2 of 3 el olie of ghee
  • een paar korianderblaadjes voor de garnering
  • zout naar smaak
  • suiker als vereiste en optionele (check notes)


Masalapasta:

  • 3 middelgrote rijpe rode tomaten, gehakt
  • 1 middelgrote tot grote ui, fijngehakt
  • 1 groene chili, gehakt
  • 1½ cm gember, fijngehakt
  • 2-3 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 el koriander, gehakt
  • 5-6 hele cashewnoten, fijngehakt

 

Verwerk alle genoemde ingrediënten onder Masalapasta in een blender tot een gladde pasta.

 

Houd apart.

 

Verhit de olie of ghee.

 

Voeg ½ theelepel komijnzaad toe.
V
oeg de masala pasta toe.

Bak nog
6-7 minuten op een middelhoog vuur tot de olie scheidt van de pasta.
Voeg alle droge kruiden poeders toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de erwten, zout en ongeveer 2½ kop water toe.

Sluit de pan en kook de erwten tot ze zacht worden.

 

Als de curry te droog wordt tijdens het koken, voeg dan wat meer water toe.
 
Garneer met blaadjes koriander.
Serveer met roti, parathas, naan of rijst.