Noedels met ei, paksoi en cashewnoten

 

4 personen

 

  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 1 grote struik (± 600 g) paksoi
  • klein stukje rode Spaanse peper
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • Conimex Woksaus Gember Lemon
  • 175 g gezouten cashewnoten

 

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.

Voeg de noedels toe en kook deze in ± 2 minuten gaar.

Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.

Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.

Was en snijd de paksoi in brede reepjes.

Was en snijd de Spaanse peper in smalle ringetjes (hoe meer, hoe heter!).

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.

Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paksoi en de peper 3 minuten.

Klop de eieren snel los.

Voeg aan de geroerbakte paksoi toe en roer tot het ei is gestold.

Schep de afgekoelde noedels erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Voeg dan de woksaus naar smaak (± 8 eetlepels) en de cashewnoten toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.

Schep de gember-lemonnoedels in diepe borden of kommen.

    

Zet gebakken uitjes, sambal en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

 

Variatie:

Vervang de woknoedels door Chinese eiermie of Mie(nestjes).