Tempé Bali met roergebakken groenten

 

Marinade! Minimaal ½ dag!

 

  • 350 g kool (spitskool, witte kool of chinese kool)
  • 1 rode of groene paprika
  • 1 flinke prei
  • 150 g taugé
  • 100 ml water
  • knoflook
  • 10 g gemalen kokos
  • 3 el olie
  • 1 tl kerrie
  • ¾ blok tempé, in dobbelsteentjes
  • shoyu en sambal naar smaak

 

Voor de marinade:

  • water
  • honing
  • ui
  • tomatenpuree
  • bloem (verdikkingsmiddel)
  • scheutje azijn
  • tamari
  • groentenbouillontablet
  • knoflook
  • peper
  • gember

 

 

Maak eerst de marinade met de bovengenoemde ingrediënten voor de in dobbelsteentjes gesneden tempé.

Meng deze erdoor en zet alles minstens een halve dag weg.

 

Verhit de wok en doe er de olie in.

Voeg dan onder voortdurend omscheppen de goed gewassen en uitgelekte groenten toe.

Bak de groenten enkele minuten.

Voeg de taugé pas op het laatst toe.

Voeg dan het water, de tempé met marinade, kerrie en de kokos toe en laat alles nog enkele minuten sudderen.

Maak de schotel naar smaak af met de shoyu en de sambal.

 

Rijst erbij of mie.