Boontjes met wolkeoren en bamboescheuten

 

Wolkeoren of bosoren zijn zwarte Chinese paddestoelen die meestal gedroogd worden verkocht in Chinese of delicatessenwinkels.

 

1-2 personen

 

 

  • 3 Chinese wolkeoren, in stukjes gesneden
  • 1 bamboescheut, uit blik
  • 1 el olijfolie
  • 175 g sperzieboontjes, schoongemaakt
  • 1 tl maïzena
  • 1 el sojasaus
  • 4 el groentenbouillon
  • scheutje sesamolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

 

 

 

De wolkeoren in een kom doen en er zo veel heet water over gieten dat ze helemaal bedekt zijn; laat ze zo 30 minuten staan.

Het water moet u diverse malen verversen.

De bamboescheut met een scherp mes in dunne driehoekige stukjes snijden.

De olie in een wok of grote braadpan ver­hitten en de boontjes en bamboescheuten hier 2-3 minuten in roerbakken.

De uitgelekte wolkeoren toevoegen en het geheel nog 2-3 minuten roerbakken.

Maïzena en sojasaus door elkaar roeren en met de bouillon mengen.

De bouillon bij de wolkeoren doen en alles roerbakken tot de saus gebonden is.

Een scheutje sesamolie toevoegen, het gerecht op smaak brengen met zout en peper en dan direct serveren.

 

 

Serveertip:

Serveren met gekookte rijst, pasta of knapperig brood.