Indonesische bleekselderij met ei

 

  • 1 struik bleekselderij
  • 250 g worteltjes
  • 250 g tahoe
  • 1½ el plantaardige olie
  • 1 groentenbouillontablet
  • 1 thl ketoembar
  • 1 thl djahé
  • ½ thl djinten
  • peper
  • zout
  • 3 eieren
  • 2 el ketjap manis

 

Snij de bleekselderij in stukjes, de worteltjes in plakjes en de tahoe in blokjes.

Verhit de olie en bak de bleekselderij met de worteltjes en de tahoe open hoog vuur al omscheppend bruin.

Voeg de bouillonblok, de ketoembar, de djahé, de djinten en peper en zout naar smaak toe.

Klop de eieren met de ketjap los en bak het eimengsel al roerend door de massa, tot al het ei gestold is.

Dien direkt op.

 

Lekker met witte rijst.