Gebakken tofu

 

2 personen

 

  • 1 blok tofu, in dobbelstenen
  • 1 ei, losgeklopt
  • tarwemeel
  • olijfolie
  • 1 dl water
  • 7 cl azijn
  • beetje suiker
  • 1 kleine ui, gesneden
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • komkommer, gewassen, met schil, in reepjes, paar eetlepels
  • 3 el augurk, gesneden
  • 3 el geconfijte gember, dunne schijfjes
  • arrowroot of maïzena
  • paar schijven ananas
  • 1 tomaat , in dunne schijven

 

  • Rijst of gebakken noedels

 

 

De tofu door het geklopt ei wentelen en daarna door droog meel.

Daarna krokant bakken in hete olie.

Warm houden.

 

Maak een zoetzure saus van het water met de azijn en suiker naar smaak.

 

Bak de ui met de knoflook in gloeiende olie.

Voeg de komkommer, de augurk en de gember, samen met de uien en de knoflook toe aan aan de zoetzure vloeistof en bind deze met een papje van arrowroot (of maizena) en water tot een saus.

Schik de dobbelsteentjes tofu op een schaal en overgiet ze met de saus.

Garneer met schijven ananas en tomaat.

 

Met rijst of gebakken noedels.