Tahu Telor

 

2 - 3 personen

 

  • ½ blok tahu
  • 4 eieren
  • 1 el rijstebloem
  • scheut melk of watersap van 2 x ½ limoen
  • geperste teen knoflook
  • 2 + 1 bosuitjes in ringetjes
  • 100 g taugé
  • klein bosje fijngehakte bladselderij
  • droog gebakken uitjes (supermarkt / toko)
  • zoutketjap manis
  • goede instant pindasaus (toko)

 

Snijd de tahu in blokjes van ½ cm.
Doe ze in een kom en vul deze met water tot ze net onder staan.
Voeg het sap van ½ limoen toe, roer door en laat 30 minuten staan.
Giet het af in een zeef of vergiet.


Klop de eieren los met de bloem en melk en voeg 3 el selderij en de knoflook toe.
Doe de 2 bosuitjes, de taugé, de tahu en zout naar smaak erbij.
Bak van dit mengsel 4 - 6 omeletjes

 

Doe ondertussen de pindasaus in een steelpan, maar neem 1/3 minder water dan op de verpakking staat.
Vul dit aan met de ketjap.
Voeg het sap van ½ limoen toe en breng aan de kook tot de gewenste sausdikte.
Giet wat saus over de omeletjes en garneer met selderij, ringetjes bosui en de droog gebakken uitjes.

 

Serveer met witte rijst en de rest van de saus.