Pittige tahoe met paprikasaus

 

  • 1 blok tahoe (375 g)
  • 2½ dl sinaasappelsap
  • 1 blikje tomatenpuree (± 70 g)
  • 2 el tacokruiden
  • 1 pak wilde en witte rijst (250 g, Lassie)
  • 1 grote, rode paprika
  • 1 zakje gemengde sla (200 g)
  • 1 bakje Thousand Islands dressing (Johma)
  • 3 el olie
  • zout
  • peper
  • aluminiumfolie

 

Tahoe in blokjes snijden.
In kom sinaasappelsap, tomatenpuree en kruiden door elkaar roeren.
Tahoe erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 10 minuten marineren.
Intussen rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Paprika schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden.
In zeef boven kom tahoe laten uitlekken en marinade opvangen.
In koekepan olie verhitten, tahoe toevoegen en in ± 8 minuten rondom goudbruin bakken.
Uit de pan op een bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
In achtergebleven bakvet paprika ca. 2 minuten bakken.
Marinade erdoor roeren en het geheel aan de kook brengen.
Paprikasaus ± 2 minuten zachtjes laten koken en op smaak brengen met zout en peper.

Sla over borden verdelen.
Dressing op sla sprenkelen.
Rijst ernaast scheppen, hierop de tahoe scheppen en de paprikasaus erover verdelen.