Tempé uit de wok      

 

(Marinade maken!!)

 

  • 1 blok tempé
  • knoflook
  • 2 el ketjap
  • 1 el citroensap
  • 1 el zoete sherry
  • ± 300 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 1 dikke prei
  • 1 rode paprika
  • 100 g champignons
  • ½ zakje nassikruidenmix
  • 1 groentebouillontablet
  • olijfolie
  • macaroni

 

Maak een marinade van de knoflook + ketjap + citroensap + sherry en doe hierin de in blokjes gesneden tempé.

Liefst enkele uren!

 

Kook de sperziebonen 5 minuten.

Snijd de prei, uien en paprika klein.

 

Verhit in de wok 3 el olie en bak hierin de tempé.

Het neemt alle olie op; dan nog even bruin bakken.

Uit de pan nemen.

 

In wat olie de ui en prei fruiten, knoflook erbij en ½ zakje nassikruiden erover strooien.

De bouillontablet, champignons en paprika toevoegen en 3 minuten bakken.

De sperzieboontjes en tempé toevoegen en goed doorwarmen.

 

Daarna de gekookte macaroni erdoor en nogmaals doorwarmen.