Tempé uit de wok
(Marinade maken!!)
- 1 blok tempé
- knoflook
- 2 el ketjap
- 1 el citroensap
- 1 el zoete sherry
- ± 300 g sperziebonen
- 2 uien
- 1 dikke prei
- 1 rode paprika
- 100 g champignons
- ½ zakje nassikruidenmix
- 1 groentebouillontablet
- olijfolie
- macaroni
Maak een marinade van de knoflook + ketjap + citroensap + sherry en doe hierin de in blokjes gesneden tempé.
Liefst enkele uren!
Kook de sperziebonen 5 minuten.
Snijd de prei, uien en paprika klein.
Verhit in de wok 3 el olie en bak hierin de tempé.
Het neemt alle olie op; dan nog even bruin bakken.
Uit de pan nemen.
In wat olie de ui en prei fruiten, knoflook erbij en ½ zakje nassikruiden erover strooien.
De bouillontablet, champignons en paprika toevoegen en 3 minuten bakken.
De sperzieboontjes en tempé toevoegen en goed doorwarmen.
Daarna de gekookte macaroni erdoor en nogmaals doorwarmen.