Thai-style nasi

2 personen

 

  • 5 dl groentenbouillon
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 2 el olijfolie
  • 1 gesnipperde kleine ui
  • 1 el verse fijngehakte gemberwortel
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 fijngehakte knoflook
  • ½ komkommer in blokjes
  • 100 g taugé
  • 1 el Chinese sojasaus
  • zout
  • 4 lente-uitjes in ringetjes
  • 15 g verse, fijngehakte koriander
  • 2 gebakken spiegeleieren

 

 

Kook de rijst in 20 minuten gaar in de bouillon.
Verhit intussen in een wok of koekenpan de olie en roerbak hierin ui, gemberwortel, sambal en knoflook.
Doe de komkommer en taugé erbij zodra de ui glazig is en roerbak ze 2 minuten mee.
Meng dan de droge, gekookte rijst erdoor en voeg de Chinese sojasaus en zout toe.


Leg tenslotte de gebakken eieren erop en garneer met koriander en ringetjes lente-ui.