Indiase Quorn met abrikozen

 

  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 1 tl kardamonpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl kruidnagelpoeder
  • ½ tl komijnpoeder (djinten)
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pakjes Quorn in stukjes (of 400 g tofu)
  • 2 uien
  • 4 el plantaardige olie
  • 2 dl gepureerde tomaten
  • 1 el citroensap
  • 2 tl suiker

 

 

Week de abrikozen een paar uur in warm water.
Roer kardamon, kaneel, gember, kruidnagel, zout, peper en knoflook door elkaar en wrijf de Quorn-stukjes (of de tofu) daarmee in.
Zet het geheel minstens een uur in de koelkast om de kruiden in te laten trekken.
Snipper de uien en fruit ze glazig.
Bak de Quorn (of tofu) bruin.
Voeg de gepureerde tomaten, citroensap en suiker toe en roer goed door.
Voeg de uitgelekte abrikozen toe en laat met het deksel op de pan ± 30 minuten stoven.

 

Serveer met rijst.