Nasi Goreng

 

  • 600 g koude, reeds gekookte rijst
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • olie
  • sambal
  • bouillon
  • 3 eieren (indien gewenst)
  • zout
  • gedroogde gebakken uitjes

 

Schil en hak de uien en knoflook.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekepan of braadpan.
Fruit de uien en knoflook tot lichtbruin.
Voeg sambal naar smaak toe, samen met 2 verkruimelde bouillonblokjes (of dezelfde hoeveelheid andere soort bouillon).
Roer een poosje en voeg de rijst toe.
Roer op een laag pitje totdat alles gelijkmatig gebakken is en niet plakt.
Als extraatje, klop de eieren met een snuifje zout en bak ze in een andere koekepan om een dunne omelet te maken; deze in repen snijden en aan het mengsel toevoegen.

 

Voor feestelijke gelegenheden serveer op een decoratief bord en strooi gedroogde gebakken uitjes overheen; in dit geval de stukken ei pas op het laatst toevoegen.