Sambal goreng boontjes 2

 

  • 250 g sperzieboontjes
  • 1 ui
  • knoflook, hoeveelheid naar smaak
  • 2 el sambal oelek
  • ½ tl trassi
  • ½ tl laos
  • ½ tl suiker
  • 1 tomaat, in stukken
  • 1 bouillonblok
  • 2 el asemwater
  • 1 el slaolie
  • 1 cm santen
  • 1 kopje water

  

Ui en knoflook heel fijn snijden.

Doe daar sambal, trassi, laos en suiker bij.

Laat in een braadpan olie warm worden en fruit hierin alles samen 2 minuten.

Doe er dan de tomaat bij en laat dit even mee smoren.

Dan asemwater, water en het bouillonblok erbij en even laten sudderen.

Santen er bij doen en ± 2 minuten blijven roeren, tot de santen opgelost is.

Boontjes toevoegen en ± 10 minuten laten pruttelen.

 

Dikt de saus te veel in, dan wat water er bij doen.