Sambal goreng boontjes 2
- 250 g sperzieboontjes
- 1 ui
- knoflook, hoeveelheid naar smaak
- 2 el sambal oelek
- ½ tl trassi
- ½ tl laos
- ½ tl suiker
- 1 tomaat, in stukken
- 1 bouillonblok
- 2 el asemwater
- 1 el slaolie
- 1 cm santen
- 1 kopje water
Ui en knoflook heel fijn snijden.
Doe daar sambal, trassi, laos en suiker bij.
Laat in een braadpan olie warm worden en fruit hierin alles samen 2 minuten.
Doe er dan de tomaat bij en laat dit even mee smoren.
Dan asemwater, water en het bouillonblok erbij en even laten sudderen.
Santen er bij doen en ± 2 minuten blijven roeren, tot de santen opgelost is.
Boontjes toevoegen en ± 10 minuten laten pruttelen.
Dikt de saus te veel in, dan wat water er bij doen.