Roerbakschotel met mie, Quorn en paksoi

 

  • 125 g eiermie
  • 1 stevige tomaat
  • 1 struik paksoi of tah tsai
  • 3 el olie
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • knoflook
  • 1 rode spaanse peper (in reepjes)
  • 175 g Quorn fijngehakt
  • 2 el nasi goreng kruidenmix
  • 1 dl tomatensap
  • zout
  • peper

 

 

Leg de mie in een pan ruim kokend water en laat dit ± 5 minuten staan.

Laat de mie daarna uitlekken in een vergiet.

Verwijder zaadjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Was de paksoi en snijd de bladeren en stengels in reepjes.

 

Verhit de olie in een wok.

Fruit de ui met knoflook en peper even aan.

Schep de Quorn fijngehakt en nasikruiden erdoor en roerbak alles ± 2 minuten.

Schep de paksoi erdoor en laat de groente al roerbakkend slinken.

Voeg het tomatensap toe en verwarm alles ± 2 minuten.

Schep de mie en tomaat erdoor en laat het gerecht al omscheppend in nog ± 2 minuten door en door heet worden.

Voeg zout en peper naar smaak toe.