Roergebakken groenten met tempeh

 

2-3 personen

 

  • 250 g tempeh
  • blok frituurolie
  • 200-250 g (meergranen-)rijst
  • zout
  • 400 gr roerbakmix (bijv. peen, bleekselderij broccoli, paprika, maïs, sperziebonen)
  • 3 el olie
  • 1 tl gemberpoeder
  • peper

 

Saus:

  • 3 dl gezeefde tomatensaus
  • ½ dl gembersiroop
  • 1 el azijn
  • 1 el basterdsuiker
  • 2 el ketjap manis

 

 

Snijd de tempeh in plakjes en vervolgens in smalle reepjes.
Verhit olie tot 180°C en bak de tempeh in porties in ± 1 minuut lichtbruin en krokant. (Bakken in een laag olie in een wok kan ook).
Laat de tempeh op keukenpapier uitlekken.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en roerbak de groenten met gemberpoeder in 10- 12 minuten beetgaar.


Breng in een sauspan de tomatensaus met gembersiroop (of 1 tl gemberpoeder), azijn, suiker en ketjap al roerend aan de kook.
Breng de groenten en saus met zout en peper op smaak.

Schep de tempeh door de groenten en serveer er rijst en de saus bij.