Aubergine-saté met pindasaus

 

  • 2 aubergines, in stukjes van ± 2½ cm
  • 450 g zoete aardappel, in stukjes van ± 2½ cm
  • 1 el sesamolie

 

Voor de saus:

  • 50 g kokosrasp
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 3 el pindakaas
  • 150 ml kokend water
  • peper en zout naar smaak


Zet de grill op middelmatig verwarmen.
Doe de aubergine- en zoete aardappelstukjes, de sesamolie en een beetje peper en zout in een grote kom en meng voorzichtig.
Prik de aubergine- en aardappelpartjes op 12 satéstokjes en leg ze ongeveer 20 minuten onder de grill.
Draai de stokjes af en toe om tot de aubergine en zoete aardappel aan alle kanten goudbruin zijn.


Verhit de kokosrasp, sojasaus en citroensap in een klein pannetje.
Klop er steeds een klein beetje pindakaas en wat heet water door en meng de ingrediënten goed.
Laat de saus goed warm worden en voeg dan wat peper en zout toe.

Serveer de satéstokjes op een schaal en giet er de pindasaus over.