Kerrie Bagdad

 

  • 2 el plantaardige olie
  • 350 g Quorn, in blokjes
  • 2 middelgrote uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 tl kardamompoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 200 g tomaten, uit blik in stukken
  • scheutje citroensap
  • ½ el witte wijnazijn
  • zout en peper

 

Verhit de olie in een pan en bak de Quorn goudbruin.
Haal ze uit de pan.
Bak ui en knoflook in dezelfde pan tot de ui zacht wordt.
Voeg kardamom, kerrie en kaneel toe en bak al roerend 2 tot 3 minuten.
Voeg de tomaten, citroensap en azijn toe, breng aan de kook en laat 2 minuten trekken.
Doe de Quorn er weer bij en voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer met rijst en chutney.