Bami Goreng

 

  • mie
  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g gehakte selderij
  • 3 eieren
  • zout, peper
  • bouillon
  • olie
  • (facultatief) peultjes
  • gedroogde gebakken uien

 

 

Bereid de mie voor volgens de gebruiksaanwijzing, maar laat minder dan de voorgeschreven tijd koken om te voorkomen, dat de bami zacht wordt.
Haal het water weg, voeg koud water toe, roer met een vork om de stukken te scheiden.
Haal dit water ook weg en roer nog eens met toevoeging van een paar druppels olie om zeker te zijn dat de stukken gescheiden blijven.
Schil intussen de uien en de knoflook en hak ze fijn.
Bak in 1 eetlepel olie in een koekepan of een braadpan met brede bodem, totdat zij bruin zijn.
Voeg de gehakte selderij en 2 verkruimelde bouillonblokjes of dezelfde hoeveelheid andere soort bouillon toe.
Roer een poosje en voeg dan de bami en peper toe.
Klop de eieren met een snuifje zout en bak in een andere pan om een dunne omelet te maken; snij in repen en voeg aan het mengsel toe.
Blijf bakken op een laag pitje, vaak roerend, totdat alles gelijkmatig is.

Voor feestelijke gelegenheden, serveer op een decoratief bord en strooi gedroogde gebakken uien overheen.
In dit geval voeg de stukken ei pas op het laatst toe.

Een plezierige variatie is het gebruik van peultjes in het seizoen.
Snij ze in 2 cm lange stukken en voeg ze tegelijk met de selderij toe.