Tempeh-saté met pindasaus

 

2 personen

 

  • ½ pak tempeh van 450 g
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 1/3 gele paprika
  • 1/3 groene paprika
  • 2/3 rode paprika
  • 1½ el bloem
  • 1 kleine ui
  • ½ dl olie
  • 100 g pindakaas
  • ½ tl sambal oelek
  • zout
  • peper

 

  • 4 satéstokjes
  • aluminiumfolie

 

 

Tempeh in 5 plakken snijden en elke plak in 4 blokjes.
In een wijde kom de ketjap, citroensap en 1 el water door elkaar roeren.
Tempeh-blokjes voorzichtig erdoor scheppen.
Minstens een half uur laten marineren en tussentijds een keer omscheppen.


Paprika's schoonmaken en wassen.
Van de paprika's 8 rode, 4 groene en 4 gele stukjes van 3 centimeter snijden en in een bord bloem doen.
Met een schuimspaan de tempeh-blokjes uit de marinade scheppen.
De marinade bewaren.
Tempeh-blokjes door de bloem wentelen.
Aan elk stokje afwisselend 5 stukjes tempeh en 4 stukken paprika rijgen.


De ui pellen en snipperen.
In een koekepan de helft van de olie verhitten.
De helft van de saté in 4 minuten rondom goudbruin bakken.
Uit de pan op een schaal leggen en afdekken met aluminiumfolie.
Intussen de andere saté op dezelfde wijze bakken.

Intussen in een ander pannetje de rest van de olie verhitten en hierin de ui fruiten.
De pindakaas, ketjapmarinade, sambal en 1½ - 2 dl warm water toevoegen.
Al roerend tot een gladde saus maken en eventueel verdunnen met water.
Op smaak brengen met peper en zout.
Saté op een schaal leggen en een beetje van de saus erover scheppen.

 

Lekker met komkommersalade en nasi goreng.