Mango met kokosrijst 

 

De overbekende 'Sticky rice with mango' - Thailand

 

2 (grote porties) tot 4 (kleine porties) personen

 

  • 1 blikje kokosmelk
  • 50 g suiker
  • snufje zout
  • 100 g rondkorrelrijst (bijv. risottorijst)
  • 1 grote lekkere rijpe mango

 

 

Pak een pan (liefst met dikke bodem) en breng de kokosmelk met de suiker en het zout aan de kook.

Roer af en toe door.

Doe de rijst erbij en roer goed door.

Zet de pan op een vlamverdeler op het vuur en zet het vuur op z’n zachtst.

Laat ongeveer 25 minuten zacht koken.

Blijf wel in de buurt en check af en toe of het niet aanbrandt.

Snij intussen de mango in plakken.

Als de rijst gaar is (proeven!) en de kokosmelk bijna helemaal opgenomen is door de rijst, is het goed.

 

Laten afkoelen.

 

Serveer met de mango en garneer met wat muntblaadjes.

 

Dit is nogal machtig, maar erg lekker.