Chinese kool met gembersaus

 

  • 1 rode en 1 groene paprika, in stukjes
  • 250 g taugé
  • 500 g gesneden Chinese kool
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 el olie
  • snufje zout
  • Voor de saus: 
  • ½ plantaardig bouillonblokje
  • 1 el azijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 5 el gembersiroop
  • 6 heel fijngesnipperde gemberbolletjes
  • 2 tl aardappelmeel

 

 

Snij de paprika's in stukjes, roerbak ze in de olie met de taugé, de Chinese kool, de knoflook en het zout.
Schep de groenten regelmatig om.
Maak ondertussen 2½ dl bouillon van het bouillonblokje en voeg er de overige ingrediënten (behalve het aardappelmeel) aan toe.
Warm goed door en bind de saus met het aardappelmeel.

Serveer de groenten met rijst of mihoen en de gembersaus.