Ma Po tofu

 

  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • ½ -1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 blok tofu (250 g), in blokjes van 1½ cm
  • 4 el saké tamari sojasaus
  • 1 scheut arachideolie of wokolie
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 2 à 3 bosuitjes, in ringetjes, wit en groen gescheiden
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 theelepel maïzena, aangelengd met water
  • paar druppels geroosterde sesamolie

 

Wrijf knoflook, gember en peper in een vijzel tot een pasta.

Marineer de tofu in de helft van de sojasaus.

Verhit de wok, verwarm de olie en roerbak het gehakt.

Voeg het wit van de bosuitjes, de kruidenpasta, de rest van de sojasaus en ten slotte de bouillon toe.

Schep wanneer alles kookt, de tofu erdoor en kook het geheel 5 minuten op laag vuur.

Voeg wat meer bouillon toe als het te droog wordt.

Voeg de maïzena toe, laat even opkoken en roer de rest van de bosui erdoor.

Breng op smaak met zout, peper en sesamolie.